top of page

Αποθήκες Κήπου: Μειονεκτήματα & πλεονεκτήματα υλικών


Ποιο είναι το καλύτερο υλικό για την αποθήκη κήπου σας; Ποια είναι τα 7 κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσετε πριν την αγορά; Όσοι σκέφτονται να αποκτήσουν αποθήκη κήπου καλό είναι να ξεκινήσουν με μια έρευνα αγοράς, που είναι και η καλύτερη μέθοδος για να επιλέξουν την αποθήκη κήπου (ή αποθήκη ταράτσας) που τους ταιριάζει. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα σχεδίων, χρωμάτων και υλικών για να διαλέξετε, βάσει των γούστων σας, αλλά κυρίως των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών για την αποθήκη κήπου σας. Πριν διαλέξετε την αποθήκη κήπου που σας ταιριάζει θα πρέπει να εξετάσετε τα εξής:

-Αντοχή στο χρόνο – φθορά υλικών

-Αντοχή στις καιρικές συνθήκες - μόνωση

-Συχνότητα και κόστος συντήρησης

-Αερισμός χώρου – συνθήκες υγιεινής.Ιδιαιτερότητες κατασκευής – personalization

-Αισθητική

-Σχέση ποιότητας - κόστους

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονα μια τάση προς τις ξύλινες κατασκευές για αισθητικούς λόγους. Το ξύλο είναι ένα αρμονικό υλικό προς τη φύση, προσφέρει αίσθηση ζεστασιάς και η επιβλητική του παρουσία δίνει την αίσθηση κατασκευής υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, το ξύλο είναι ένα υλικό που θέλει καλή και συχνή συντήρηση (όχι τόσο ανθεκτικό σε υγρασίες, βροχές, περιοχές κοντά σε αλμυρό νερό)γι’ αυτό και είναι αρκετά ακριβό!

Δημοφιλείς είναι και οι αποθήκες από πλαστικό, ή όπως αναγράφουν PVC. Τι είναι το PVC; Η ακριβής του ονομασία είναι χλωριούχο πολυβινύλιο και θεωρείται υλικό χαμηλής συντήρησης. Είναι πολυμερές με καλές μονωτικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρισμό, αλλά φτωχή θερμική σταθερότητα. Στην ηλιόλουστη και ζεστή χώρα μας μειώνεται κατά πολύ η διάρκεια ζωής του. Επιπλέον είναι αποδεδειγμένο ότι το πλαστικό που τελικά «λιώνει» στον ήλιο συντελεί στην αυξανομένη ποσότητα μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Καλή αντοχή και ποιότητα παρουσιάζουν οι μεταλλικές αποθήκες – γαλβανιζέ σκελετού με λαμαρίνα. Αυτές οι αποθήκες όμως είναι περισσότερο επαγγελματικού/αγροτικού τύπου και όχι τόσο οικιακού. Θα πρέπει να δαπανήσετε αρκετά χρήματα για μόνωση και η κατασκευή είναι κάπως «βαριά», δεν «λύνει» εύκολα. Πιο ελαφριές μεταλλικές αποθήκες μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, ωστόσο είναι αρκετά περιοριστικές οι διαστάσεις τους.Οι αποθήκες κήπου κατασκευασμένες από πάνελ πολυουρεθάνης είναι ιδανικές για κήπους και ταράτσες, γιατί στήνονται και λύνονται εύκολα, είναι μεγάλης αντοχής και παρουσιάζουν εξαιρετική μόνωση. Η πολυουρεθάνη είναι μια αξιόπιστη, μόνιμη λύση που δεν χρειάζεται συντήρηση ή αντικατάσταση. Προσφέρει άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση και επιμέρους στεγανοποίηση. Η σχέση ποιότητας - τιμής είναι πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα υλικά.

Το πάνελ πολυουρεθάνης είναι αδιαπέραστο από το νερό και τη διείσδυση της υγρασίας έναντι άλλων θερμομωνωτικών υλικών. Αισθητικά δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα (βλ. φωτογραφία) και μπορούν να διαμορφωθούν όπως εσείς επιθυμείτε και στις διαστάσεις που θέλετε. Τα πάνελ πολυουρεθάνης είναι ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς επιβλαβή στοιχεία, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δομικά υλικά ακόμη και για εσωτερικούς χώρους (π.χ. χωρίσματα χώρων).


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page